Blog
Miért más a specialty kávé - és miért különleges a Smúzban?
A kávé lehet egy szokás, de nálunk, a Smúzban, a kávé élmény, szenvedély és kézművesség. Nem sietünk vele – megfőzzük,…
Ezért érdemes megkóstolni a chait a Smúzban!
A világ számos pontján a tea több, mint ital – rituálé, megnyugvás és közösség. Indiában azonban mindez egy csészébe sűrűsödik:…
A magyar kávézás története és a kávékultúra újjászületése
A kávézás hazai története egészen a 16. századig nyúlik vissza. A magyar területen a török megszállás kezdetétől már igény jelentkezett…
A kávé hatása: Egészséges szokás vagy kockázat?
A kávé világszerte az egyik legnépszerűbb élvezeti cikk, amelyet napi szinten fogyasztanak különböző formákban. A koffein, a kávé fő hatóanyaga,…
Mi a bagel jelentése és története? Ettől kerek a brunch Budapesten!
Ha azt mondjuk bagel, legtöbbünknek egy kerek, lyukas közepű péksütemény ugrik be, amit ma már szinte mindenütt megtalálunk – a…
Frissítő nyári koktélok – "Rázva, nem keverve"
Nyáron minden egy kicsit lazább, illatosabb, színesebb – és az italok sem kivételek. Ilyenkor esnek a legjobban a friss, könnyed,…
Milyen a barista kávé? A profi kávékészítés titkai a Smúz-tól
Akár egy rohanós reggelen, akár egy nyugodt délutánon ülsz be hozzánk, egy jó barista kávé mindig többet ad, mint egy…
Kávékarakterek harca: Arabica vagy Robusta ízvilág?
A sokat látott kávéfogyasztók egyik leggyakoribb kérdése, hogy arabica vagy robusta kávét válasszanak. Mindkét kávéfajtanépszerű világszerte, de jelentősen eltérnek ízben,…
A matcha tea hatása a szervezetre: Több mint egy zöld ital
A matcha tea egy különleges japán zöld tea, amelyet porított formában fogyasztanak. Különleges termesztési módja során a tealeveleket (Camellia sinensis)…
Brunch & reggeli ötletek – kezd jól a napot a Smúzban!
Brunch, reggeli ötletek – kezd jól a napot a Smúzban! A reggeli a nap legfontosabb étkezése – ezt már biztosan…









